Privacyverklaring & Cookies

Bedrijf: BVBA PopFish


Adres: Veluwestraat 22A, 2800 Mechelen

Telefoonnummer: 0470 993 222

e-mailadres: info@pofishmechelen.be

Verwerking van persoonsgegevens

PopFish verwerkt persoonsgegevens met het oog op efficiënt klantenbeheer (administratie en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame).

Rechten van de betrokkene

De klant heeft ten allen tijde recht op een volledige weergave van zijn persoonsgegevens en kan deze laten verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zouden zijn. Ook is er een mogelijkheid voorzien om deze gegevens te laten verwijderen.

Daarnaast kan de klant een kopie van zijn persoonsgegevens in een duidelijk gestructureerde en machinaal leesbare vorm bekomen en deze laten overmaken aan een ander bedrijf.

De klant kan dit doen door een e-mail te verzenden naar volgend e-mailadres: info@popfishmechelen.be.

De klant heeft het recht om zich te verzetten tegen elke verwerking van zijn gegevens met het oog op direct marketing.

Indien de klant een klacht wenst in te dienen, kan hij dit bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – commission@privacycommission.be).

Rechtsgrond(en) van de verwerking

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1 (b) noodzakelijk voor het uitvoeren van de overeenkomst en (c) noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Overmaken aan derden

De persoonsgegevens zullen niet aan derde bedrijven doorgegeven worden. Het is echter wel mogelijk dat er een back-up gemaakt wordt van deze gegevens. Indien deze back-up gemaakt wordt, wordt er gebruik gemaakt van een server die gelokaliseerd is binnen de Europese Economische ruimte of van een server die voldoet aan de overeenkomsten die opgemaakt zijn binnen de Privacy Shield regelgeving. De bedrijven garanderen de nodige technische en organisatorische maatregelen ter bescherming van de persoonsgegevens.

Bij een openstaande vordering kunnen de klantgegevens, inclusief factuurgegevens, doorgegeven worden aan een derde partij die instaat voor de inning hiervan.


Bewaarperiode

De persoonsgegevens die gebruikt worden voor klantbeheer worden niet langer bewaard dan de termijn noodzakelijk om aan de wettelijke vereisten te voldoen (boekhouding, …)


_________________________________________________________


Cookies

Functionele cookies, analytische cookies en tracking cookies


Cookies zijn kleine bestandjes die een website op je computer, smartphone of tablet plaatst tijdens je bezoek aan de website.


Functionele cookies

Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het goed werken van een website. Ze onthouden bijvoorbeeld je wachtwoord en je voorkeursinstellingen, zoals de taal waarin je de website wilt lezen. Ook onthouden ze welk artikel je in een webwinkel in een winkelmandje hebt geplaatst. En ze volgen hoe je door de website surft. Met deze informatie kan de website-eigenaar de werking van de website analyseren en verbeteren. Hij mag de gegevens niet gebruiken om bijvoorbeeld een profiel van het internetgebruik van jouw websitebezoeker op te stellen.


Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft een website je niet om toestemming te vragen. Wel moet de eigenaar van een website in een privacyverklaring de websitebezoekers informeren over het gebruik van functionele cookies op de site. Bijvoorbeeld waar de cookie voor wordt gebruikt en of andere partijen ook toegang hebben tot de gegevens die door de cookie worden verzameld.


Analytische cookies

Analytische cookies meten websitebezoek, waarmee de eigenaar zijn website kan verbeteren. Denk aan het aantal bezoekers en de meest bezochte webpagina’s. Veel mensen gebruiken hiervoor Google Analytics. 


Als de gegevens geanonimiseerd zijn, is de website-eigenaar niet verplicht een cookiemelding te plaatsen over analytische cookies. Wel moet hij in de privacyverklaring het gebruik van analytische cookies vermelden.


Tracking cookies

Tracking cookies volgen het bezoek aan de website om daarmee een profiel van websitebezoekers op te bouwen. Ze kunnen op basis daarvan de website optimaliseren of op jou afgestemde advertenties tonen. Tracking cookies zijn niet noodzakelijk voor het goed werken van een website.


De Telecomwet vereist dat de eigenaar van een website je om toestemming vraagt voor het plaatsen van deze zogenoemde tracking cookies. Er kan bijvoorbeeld een scherm of pop-up op je beeldscherm verschijnen met informatie over de cookies met de vraag om op akkoord te klikken. Of er staat dat je akkoord gaat zodra je gebruik gaat maken van de website. Je bent er vrij in wel of geen toestemming te geven. Verder moet het gebruik van tracking cookies in een privacyverklaring vermeld zijn.


Geen toestemming

Als je geen toestemming geeft, kan het zijn dat niet alle functionaliteiten werken tijdens je bezoek aan de website. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een artikel dan niet kunt delen via je sociale media. Als je een website van een overheidsinstelling bezoekt, mag deze je niet de toegang tot de website weigeren als je geen cookies wilt. Andere websites zijn niet verplicht om jou toegang tot de website te geven als jij cookies weigert. Maar de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moedigt websites wel aan om een oplossing te zoeken voor mensen die cookies weigeren en die toch graag de website willen bekijken.


Wel toestemming

Geef je wel toestemming, dan slaat de website deze toestemming meestal op in een cookie. De toestemming geldt dan zolang deze toestemmingscookie op je computer, tablet of smartphone staat. Hoe lang de cookie op je apparatuur wordt opgeslagen, wordt vermeld als er om toestemming wordt gevraagd. Je hoeft niet bij elk herhaald bezoek aan een website opnieuw toestemming te geven. De toestemmingscookie heeft namelijk al onthouden dat je toestemming hebt gegeven.


Je kunt je toestemming ook weer intrekken. Bijvoorbeeld door de cookie van je computer, tablet of smartphone te verwijderen. Dat betekent dat je bij een eerstvolgend bezoek aan de website dus opnieuw om toestemming moet worden gevraagd voor het plaatsen van cookies.

Stelt een technische cookie in die registreert dat u niet akkoord gaat, vraagt u niet opnieuw.

Verwijdert de cookie toestemming van uw browser.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK